Sandalye Fabrikası

Sandalye Fabrikası

Sandalye, üzerine oturabilmek için kullanılan bir eşya çeşididir. Genel olarak, bir kişinin oturabileceği ebatlarda olup, çeşitli şekillerde ve malzemeler ile imal edilebilmektedir. Sandalyelerin genel olarak, dört ayağı, oturma kısmı ve sırt bölümü bulunmaktadır, fakat yapılan çeşitli ve birbirinden farklı tasarımlar ile sandalyeler bazen bu kısımları içermeyebilir.

Sandalyeler, yetişkinler ve çocuklar için farklı boyutlarda üretilebilmektedir. Sandalyelerin üretildikleri yerlere ise sandalye fabrikaları denilmektedir. Bünyesinde pek çok sandalye fabrikası bulunan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Theia Tasarım şirketi, bünyesinde bulunan sandalye fabrikası ile çeşitli ve birbirinden farklı sandalyeleri üretmeye son sürat devam etmektedir.

Sandalye Fabrikasında Sandalye Üretimi

Sandalye üretimi, iskelet, boya, cila ve döşemi gibi farklı bölümlerden geçerek yapılmaktadır. Sandalye üretiminde ilk aşama iskelettir. Gerekli maddelerin elde edilmesi, kalıplara uygun çizimlerin yapılarak, sandalye iskeletini oluşturan parçaların ortaya çıkması, sandalyenin iskelet haline gelmesi ve ince ayarların yapılarak, boyaya hazırlanması sandalye fabrikasında yapılmaktadır. Sandalye üretimindeki aşamalar aşağıdaki gibidir:

  • İskelet: Sandalyenin ayak, etek ve yan kayıt gibi parçalarının kalıpları sandalyenin yapılacağı malzemenin üzerine konularak çizilir. Çizimden sona gerekli kesim işlemleri yapılır. Kesim işlemlerinden sonra iskelet parçaları ortaya çıkar ve eğrilikler düzeltilir. Çeşitli el aletleri ve makineler ile zımpara, delik açma ve dörtleme işlemleri yapılır.
  • Boya: Sandalyeye zemin rengini verebilmek için pinoteks çekilir. Fıçılara batırılarak sandalyeler zemin rengini alır ve daha sonra kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra dolgu adı verilen vernik atılır ve dolgu zımparası yapılır. Ardından macun çekilir ve asıl renk atılır. Renk atıldıktan sonra sünger zımpara ile pürüz kırma işlemi gerçekleştirilir. En son kat verniği, yani cila atılarak, kurumaya bırakılır.
  • Döşeme: Döşeme, sandalye imalatının son aşamasıdır. Tabana çakılan sünger ve süngerin üzerine deri ya da kumaş döşenir. Tela beziyle sandalyeye son şekli verilir.

Sandalye fabrikası hakkında daha detaylı bilgi için Theia Tasarım şirketini sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

Sandalye Fabrikasında Sandalye Üretim Fiyatları

Sandalye fabrikasında sandalye üretim fiyatları, sandalye çeşitlerine göre değişkenlik göstermektedir. Bu sebepten ötürü fiyatlar hakkında net bir bilgi vermek doğru değildir. Fiyatlar hakkında detaylı bilgi için Theia Tasarım şirketi ile iletişime geçebilirsiniz.